OK SHTV: Vesters finisht met punt voorsprong

Het 2e open kampioenschap van SHTV zit er op. Wedstrijdleider Geurt Jan van der Meiden had alles onder controle en wist zonder incidenten het toernooi tot een goed einde te brengen. In de slotronde won Melchior Vesters aan het topbord van Franck Melssen en greep met 6,5 uit 7 de hoofdprijs van 100 euro.

Franck kan desondanks terugkijken op een erg succesvol toernooi. Aan het tweede bord vochten clubgenoten Gert-Jan Willighagen en Evert Baak een spannende strijd uit. Gert-Jan kon bij winst (en winst van Franck op Melchior) nog gedeeld eerste worden, maar het was uiteindelijk Evert die er met het punt vandoor ging en met 5,5 punt als gedeeld tweede eindigde. Gerard Milort kwam door de winst op Olav van Leeuwen ook op 5,5 punt.

Franck en Gert-Jan eindigden op 5 punten. Net als Derk Dekker, die er samen met Eric Alvares voor koos om tegen elkaar te spelen in plaats van ieder een reglementair punt. Hun beide tegenstanders moesten helaas door andere verplichtingen last minute afzeggen.

De prijzentafel was goed gevuld met dvd's, schaakboeken en flessen sterke drank. In de hoogste ratinggroep (t/m 2000) gingen de prijzen naar Gerard Milort, Evert Baak, Gert-Jan Willighagen, Derk Dekker, Olav van Leeuwen en Timo Bottema. In de ratinggroep 1601 t/m 1800 waren de prijzen voor Karl Baak, Thomas de Ruiter en Meile Tamminga. Franck Melssen won de ratinggroep 1401 t/m 1600, gevolgd door Fausto Molinari en Justus van Klaveren. In de ratinggroep tot en met 1400 wonnen Loek Beekman, Scot Leite en Lex van der Meer.

Ik vond het leuk om dit open kampioenschap weer te organiseren en samen te werken met Geurt Jan. Ook dank aan André Wagner, die als wisselspeler zeer flexibel was door tijdens het toernooi op de speelavonden zelf soms nog te horen kreeg dat hij wel of niet kon spelen, afhankelijk van afmeldingen en wegblijvers.