Met beide benen terug op de grond gezet

Op 29 november moesten we tegen het vijfde van Rijswijk. Op mijn auto-matische piloot was ik naar de speelzaal van Rijswijk gereden. Althans, de speelzaal van de afgelopen jaren, want sinds dit jaar (of weet ik veel sinds wanneer) speelt Rijswijk in een kerk in de buurt. Gelukkig was het redelijk makkelijk te vinden en lag het tegenover de oude speelzaal. Kortom, geen vertraging en iedereen was op tijd.

Rijswijk was toch een beetje bang geworden van ons team en had een tactische opstelling gekozen. Ze hadden hun bord 1- en bord 3-speler omgedraaid.

Uiteraard begon de wedstrijd op onze standaardmanier. Lekker de tegenstander laten denken dat ze makkelijk gaan winnen en dan terugslaan. We stonden op bijna alle borden slecht (lees: er werd veel te snel gespeeld). Maar in de loop van de avond kenterde de wedstrijd nog wel (alleen te weinig).

Thomas op bord 8 verloor veel te snel.

David op bord 7 leek niet echt goed te staan. Hij stond een stuk achter, maar wist volledig in SHTV4-stijl het halve bord terug te winnen, plus nog wat extra en zo was de overwinning een feit: 1-1.

Cor speelde goed, maar kwam toch iets minder te staan. In het eindspel ging het allemaal niet heel soepel. Maar z’n tegenstander deed een aantal bijzondere zetten en ongelofelijk genoeg zat er nog wel een winstvariant in voor Cor. “Hoe Cor heeft gewonnen snappen we zelfs na de analyse nog niet”, zo hoorde ik van een gerespecteerd SHTV-lid. Maar goed, puntje erbij.

Intussen was Owen door materiaalverlies moeilijk komen te staan en tegen een sterke tegenstander verloor hij zijn eerste externe wedstrijd. Misschien toch wat vaker oefenen op de club?

Mijn vader had intussen ook verloren tegen Thomas de Ruiter, een bekende sterke jeugdspeler van Rijswijk.; iemand die in de 1e klasse ook zeker met gemak 50% kan halen. Ergens rondom de afwikkeling naar het eindspel ging het fout en kon Thomas het puntje binnen halen.

Ik won zelf op bord 1 vrij gemakkelijk. Na de analyse bleek echter dat ik af en toe wel beter had kunnen doen. Kortom, na de partij was ik best tevreden over mijn spel, na de analyse vond ik het een baggerpartij.

Twan op bord 4 speelde een aardige partij. Op een gegeven moment stond hij in het toreneindspel echter een vrijpion achter. Ik heb het niet helemaal kunnen volgen, maar deze pion was ook vrij snel weer verdwenen. Hierna strandde de partij in remise. 3½-3½.

Joris speelde ook al een partij die alle kanten op kon. Echter in de beslissende fase wou hij winnen en dat kostte hem alles. Zijn tegenstander vond een mat en hierdoor verloren we met 3½-4½.

Met een flinke koppijn reed ik naar huis (vooral omdat het begrip ‘lucht en raam open’ niet echt bekend is in Rijswijk). We moeten nog wel enkele wedstrijden winnen om niet te degraderen. Maar dat moet toch wel lukken.

 

Rijswijk 5 (1515)            SHTV 4 (1414)              4½-3½
Wesley van der Burg (1461)       Geurt Jan van der Meiden (1661)     0-1
Tom de Ruiter (1652)          Pim van der Meiden (1502)        1-0
Jelle Bulthuis (1725)          Owen Poppe (1522)            1-0
Joris Geene (1448)           Twan van der Togt (1418)         ½-½
Winston van Ee (1403)          Joris van Berckel (1458)         1-0
Mark Knigge (1457)           Cor Kanters (-)             0-1
Wiebe Kok (-)              David Dijkerman (-)           0-1
Felipe Gallardo Banez (1389)      Thomas Luk (922)             1-0