34 geslaagden voor stappenexamen

afbeelding van Olav

Op dinsdag 20 juni kwamen maar liefst 34 kinderen op de club om het stap 1, 2 of 3 examen af te leggen. De zaal kon het amper aan, dus de kinderen zaten twee aan twee aan een tafel.
HSB Diploma consul Louis Wulffers had een drukke avond. Hij legde de strenge regels van de examens uit: 24 opgaven waarin je maar maximaal 7 fouten mocht maken.
Om afkijken te voorkomen werden verschillende examens uitgedeeld. En iets na 7 uur gingen we van start. De trainers liepen rond om vragen te beantwoorden, maar mochten natuurlijk niet het antwoord op de examenvraag geven. Ook voor de trainers was het een spannende avond. Waren de lessen en oefeningen van het afgelopen seizoen op de goede manier geland?

Nou, het antwoord was volmondig: JA! Na veel gepotlood, gedenk, gegum en een 3 dubbele check, kon Louis tot de conclusie komen dat alle 34 examinanten geslaagd waren voor hun examen! Er vielen zelfs 4 tienen te beleven! Hartelijk gefeliciteerd allemaal.
In de zomervakantie kunnen jullie allemaal werken in je plusboek. Het plusboek is belangrijk om de stof nog beter in te slijten en om nog een stap verder te denken, omdat de tegenstander meestal nog een goede tegenzet heeft, waardoor 1 oplossing minder goed is. Na de vakantie kunnen we dan allemaal met de volgende stap aan de slag.

De trainers en ouders zijn supertrots op jullie! 
Vergeet je niet op te geven voor de laatste Grand Prix op 1 juli in het Zuiderpark sportcomplex, een unieke mogelijkheid om het in het nieuwe gebouw een toernooi te spelen.