U bent hier

Zomerkamp

Hallo allemaal!
Alle ervaren leden van de schaakclub weten het al, maar voor velen is het misschien nieuw. Hoogste tijd dus om jullie wat te vertellen over het shtv zomerkamp. Zomerkamp? Ja zomerkamp!! Onze jeugdafdeling organiseert al vele jaren een heuse vakantieweek in de zomer. Komend jaar al voor de 27e keer! Lees snel verder over wanneer, wat en hoe want deze unieke, geweldige vakantieweek wil je gewoon niet missen!

Wat doen we daar?
Voor wie het nog niet weet: het SHTV zomerkamp is een week lang plezier maken tijdens met oa: levend jeu de boules, vlaggenroof, speurtocht, smokkelspellen, een (veilige!) dropping, zwemmen, water- en kussengevechten, spannende spellen in donkere bossen, kampvuurtjes stoken en andere (te) gekke dingen die de leiding verzint!

Er gaan natuurlijk ook andere spelletjes mee: de grote dalmuti, taipan!, risk, vier op een rij, weerwolven, schaakspellen (om met z’n twintigen te bughousen), buitenspeelgoed en nog veel meer! De leiding van het kamp zorgt elk jaar voor een leuk programma. Vervelen is gewoon onmogelijk! Geloof je ons niet? Dan kun je het altijd vragen aan de ervaren deelnemers op de club!

26 keer SHTV zomerkamp:
1997Ardennen------
1998Vught------
1999VughtZeerover Opa Fabiaan
2000GarderenJames Bond
2001ErmeloHarry Potter
2002BladelAsterix & Obelix
2003BladelSprookjes
2004BladelAlle dagen feest!
2005AmersfoortNijntje
2006OosterbeekHamelen
2007ApeldoornOranje
2008ApeldoornOlympische Spelen
2009BladelCruise
2010VeldhovenIndianen
2011VeldhovenIn de computer
2012BladelGriezelbus
2013ErmeloLord of the Rings
2014BladelPokémon
2015ValkenswaardSmurfen
2016ValkenswaardGriekse mythen
2017BladelStar Wars
2018BestJungle
2019MaarheezeAvatar
2020BladelRidders en kastelen
2021BergeijkArabische nachten
2022ValkenswaardSuperhelden

We logeren ieder jaar lekker primitief in de gebouwen van scoutinggroepen. Matje op de grond, slaapzak erop en klaar! Natuurlijk is er een uitgebreide keuken en zijn er goede wc’s en douches. We hebben veel ruimte, zitten in het bos en daar maken we dan ook veel gebruik van!

Het SHTV kamp is geschikt voor jong en oud. Oudere deelnemers helpen de jongeren en er ontstaat altijd een hechte groep tijdens het kamp. Een heleboel activiteiten doen we met z’n allen, maar soms wordt de groep naar leeftijd opgesplitst. De dropping en lange speurtochten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor de jongste deelnemers.

De leiding verzint elk jaar een mooi thema maar dat houden we graag geheim. Elk jaar komt in januari de startbrief en daar staan altijd een paar hints in. Kan je het thema raden!
Voor een voorbeeld: er staan wel 4 tips in deze brief over het 2020 kamp. kan je ze vinden?

Wie mag er mee?
Hoe meer kinderen, hoe meer vreugd vinden wij altijd. Natuurlijk mag ieder jeugdlid van SHTV mee. Sommige leden en oud-leden komen elk jaar terug. Je mag ook je zus, broer, vriendinnetjes en vriendjes meenemen. (Je hoeft zeker niet te kunnen schaken om mee te gaan!) Ben je lid van een andere schaakclub? Ook geen probleem. Het maximale aantal deelnemers is ongeveer 32. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en bij gelijke aanmelding gaan leden van SHTV voor. Bedenk je wel dat je op een kamp intensief met elkaar omgaat en de week samen maakt. Als je dat kan, dan is dit de week voor jou!

Wanneer?
Zoals altijd de laatste week van de zomervakantie voor de basisscholen in regio midden. We vertrekken op zaterdag en zijn een zaterdag erna weer thuis.

Wie zijn de leiding?
Onze leiding bestaat uit (oud)leden van shtv of oud deelnemers. De meesten hebben een meer dan ruime ervaring met dit kamp en hebben diverse expertises. Van speldeskundigen, via keukenprinsen tot medisch onderlegden. We hebben het allemaal.
Een paar namen

Sietse Lukéén van onze meest avontuurlijke leiding, zo leidt hij je team naar de overwinning, of loop je heel de nacht rondjes. Ook bouwt hij graag tenten die niet lekken
Irene MarsmanHoofdleiding. Met Irene valt van alles te beleven; sterren kijken, droppings lopen, etc. Bedenk het maar en Irene doet mee! Pijltjes schieten doet ze graag
Stella RoeleveldVaak slachtoffer van de watergevechten. Wil erg graag winnen met spellen en gaat tot het bittere eind!
Claudia FasilHoofdleiding. Bedenkt de leukste spelletjes rond het kamphuis en is altijd in voor een uitdaging! Voor een potje doorgeefschaak is ze altijd te porren!
Rik PronkRik zorgt met z’n heerlijke recepten dat iedereen aan zijn vitaminen en mineralen komt!
Wytze RoëlStaat met Rik in de keuken en verzint de lekkerste hapjes, maar doet ook graag nog mee met een bosspel of een potje schaak of Dalmuti!
Tijs van VlietDe koning van de dancebattles, niemand kan tegen zijn dansmoves op!
Wessel van Oostrum

Helemaal uit berlijn komt deze danscoryfee graag de kampdans voordoen.

natuurlijk wel samen met Iris Wilken.

Ricki LukDeze creabea is er altijd voor in om een spelletje te spelen tijdens zonsopgang!
Frank van der MaarelIs onze enige echte scout, leer van hem de handigste knopen! Ook zorgt hij samen met Wytze en Rik voor de lekkerste en meest bijzondere maaltijden.
Thomas LukDe gespierdste van het team! Beleef met hem de gekste dingen!

Hoe ga je mee?
Als de kampbrief verschijnt in januari Vul je het inschrijfformulier in, zorg voor een handtekening van één van je ouders en geef hem aan de leiding op de club, stuur hem naar Claudia Fasil: Lange Beestenmarkt 8b, 2512 EG  Den Haag of ingescand naar claudia.fasil@gmail.com. Vraag aan je ouders of zij het inschrijfgeld willen overmaken en het is voor elkaar! In juni/juli krijg je van ons dan nog een brief met alle informatie over het kamp, zoals het adres, wat je mee moet nemen, vertrek en aankomsttijd en het thema.

Website
Wil je nog meer weten over het zomerkamp:  bekijk eens de foto’s van 2019 op https://media.shtvzomerkamp.nl. Met gebruikersnaam ‘2019’ en wachtwoord ‘'mooninthespoon’ kom je binnen. Voor toegang tot andere jaren, mail gerust!

Extra informatie voor ouders/verzorgers
Het zomerkamp kost ongeveer €170,- en hiervan dient het inschrijfgeld (€80,-) binnen 31 dagen na aanmelding te worden overgemaakt op NL17 KNAB 0720495229 t.n.v. SHTV Zomerkampen, onder vermelding van Zomerkamp + jaar + naam deelnemer. Het restbedrag dient uiterlijk twee maanden voor het begin van het kamp zijn overgemaakt.
Als je in het bezit bent van een Ooievaarspas, stuur ons dan een mailtje.

De volledige leidinggroep van het kamp bestaat uit vrijwilligers. Allen hebben meer dan ruime ervaring in het organiseren en leiden van vakantieweken voor kinderen en jongeren van groot tot klein. Veiligheid en persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer staan hoog in ons vaandel. 

Heeft u vragen over hoe het er op het kamp aan toegaat, bijvoorbeeld over praktische zaken als hygiëne, eten, drinken en slapen; over veiligheid; over contacten met thuis; over hoe we omgaan met grote en kleine problemen? Stel ze gerust! Onze ervaring leert dat er voor elke vraag of drempel wel een oplossing te vinden is.

Vragen kan op de club bij Rik Pronk, maar ook de deelnemers van afgelopen jaren en Ton en Olav weten hoe het er aan toe gaat. U kunt uw vragen ook stellen aan Claudia Fasil (claudia.fasil@gmail.com of 06-12131397) of Irene Marsman (irene.marsman@gmail.com of 06-21886828).

we kijken al weer uit naar het volgende kamp, dus schrijf je als een speer in en hopelijk tot op kamp!

Privacyverklaring.pdf