U bent hier

Zomerkamp

Hallo allemaal!
Alle ervaren leden van de schaakclub weten het al, maar voor velen is het misschien nieuw. Hoogste tijd dus om jullie wat te vertellen over het komende zomerkamp. Zomerkamp? Ja zomerkamp!! Onze jeugdafdeling organiseert al vele jaren een heuse vakantieweek in de zomer. Komend jaar al voor de 23e keer! Dit jaar hebben we besloten om wéér een nieuw bos te gaan ontdekken, namelijk bij scouting Kizito in Maarheeze! Lees snel verder over wanneer, wat en hoe want deze unieke, geweldige vakantieweek wil je gewoon niet missen!

Wat doen we daar?
Voor wie het nog niet weet: het SHTV zomerkamp is een week lang plezier maken tijdens de volgende activiteiten: levend jeu de boules, vlaggenroof, speurtocht, smokkelspellen, een (veilige!) dropping, zwemmen, water- en kussengevechten, spannende spellen in donkere bossen, kampvuurtjes stoken en de meest maffe dingen die de leiding verzint! In SHTV vorm vliegen de vonken er elk jaar af!
Er gaan natuurlijk ook andere spelletjes mee: ballen, badmintonrackets, risk, vier op een rij, weerwolven etc. en natuurlijk ook voldoende schaakspellen. De leiding van het kamp zorgt elk jaar voor een spetterend programma. Vervelen is gewoon onmogelijk!
 

23 keer SHTV zomerkamp:
1997 Ardennen ------
1998 Vught ------
1999 Vught Zeerover Opa Fabiaan
2000 Garderen James Bond
2001 Ermelo Harry Potter
2002 Bladel Asterix & Obelix
2003 Bladel Sprookjes
2004 Bladel Alle dagen feest!
2005 Amersfoort Nijntje
2006 Oosterbeek Hamelen
2007 Apeldoorn Oranje
2008 Apeldoorn Olympische Spelen
2009 Bladel Cruise
2010 Veldhoven Indianen
2011 Veldhoven In de computer
2012 Bladel Griezelbus
2013 Ermelo Lord of the Rings
2014 Bladel Pokémon
2015 Valkenswaard Smurfen
2016 Valkenswaard Griekse mythen
2017 Bladel Star Wars
2018 Best Jungle
2019 Maarheeze ????

We logeren ieder jaar lekker primitief in de gebouwen van scoutinggroepen.  Matje op de grond, slaapzak erop en klaar! Natuurlijk is er een uitgebreide keuken en zijn er goede wc’s en douches. We hebben veel ruimte, zitten in het bos en daar maken we dan ook veel gebruik van!
Het SHTV kamp is geschikt voor jong en oud. Oudere deelnemers helpen de jongeren en er ontstaat altijd een hechte groep tijdens het kamp. Een heleboel activiteiten doen we met z’n allen, maar soms wordt de groep naar leeftijd opgesplitst. De dropping en lange speurtochten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor de jongste deelnemers. De leiding is al helemaal in haar element over het nieuwe thema maar we houden het nog wel even geheim. Natuurlijk staan er zeker 2 (van de 4) tips in deze brief!

Wie mag er mee?
Hoe meer kinderen, hoe meer vreugd vinden wij altijd. Natuurlijk mag ieder jeugdlid van SHTV mee. Sommige leden en oud-leden komen elk jaar terug. Je mag ook je zus, broer, vriendinnetjes en vriendjes meenemen. (Je hoeft zeker niet te kunnen schaken om mee te mogen!) Ben je lid van een andere schaakclub? Ook geen probleem. Het maximale aantal deelnemers is ongeveer 35. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en bij gelijke aanmelding gaan leden van SHTV voor. Bedenk je wel dat je op een kamp intensief met elkaar omgaat en de week samen maakt. Als je dat kan, dan is dit de week voor jou!

Wanneer?
We vertrekken zaterdag 24 augustus 2019 en komen een week later, op zaterdag 31 augustus 2019 weer terug. (Dit is zoals altijd de laatste week van de zomervakantie voor de basisscholen in regio midden.)

Wie zijn er onder andere leiding dit kamp?

Sietse Luk Hoofdleiding en één van onze meest avontuurlijke leiding, zo leidt hij je team naar de overwinning, of loop je heel de nacht rondjes.
Djoesa Kraan * Een van onze twee nieuwe aanwinsten vanuit de deelnemersgroep! Weet als doorgewinterde kamper precies hoe je de week leuk maakt!
Irene Marsman Met Irene valt van alles te beleven; sterren kijken, droppings lopen, etc. Bedenk het maar en Irene doet mee!
Stella Roeleveld Vaak slachtoffer van de watergevechten. Wil erg graag winnen met spellen en gaat tot het bittere eind!
Claudia Fasil Bedenkt de leukste spelletjes rond het kamphuis en is altijd in voor een uitdaging! Voor een potje doorgeefschaak is ze altijd te porren!
Wytze Roël Houdt van spellen in het bos en bedenkt de gekste variaties!
Rik Pronk Rik zorgt met z’n heerlijke recepten dat iedereen aan zijn vitaminen en mineralen komt!
Tijs van Vliet * Al jaren part of the group, nu voor het eerst mee als leiding!
Tom van Vliet Met zijn goede gevoel voor humor en positiviteit is een kamp met Tom altijd gezellig!
Wessel Oostrum Onze persoonlijke dansinstructeur zorgt ervoor dat iedereen in de ochtend meteen zin heeft in de dag!
Ricki Luk Deze creabea is er altijd voor in om een spelletje te spelen tijdens zonsopgang!
Christiaan de Nijs Met zijn gitaarskills zorgt hij altijd voor een swingende sfeer bij het kampvuur!
Joëlle Vuong Ons zonnetje op kamp. Deze vrolijkerd tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht!

* Nieuwe leiding vanuit de deelnemersgroep

Hoe ga je mee?
Vul het inschrijfformulier in, zorg voor een handtekening van één van je ouders en geef hem aan de leiding op de club, stuur hem naar: Lopsenstraat 23a, 2312 ZX  Leiden of ingescand naar sietseluk@gmail.com. Vraag aan je ouders of zij het inschrijfgeld willen overmaken en het is voor elkaar. In juni/juli krijg je van ons dan nog een brief met alle informatie over het kamp: nogmaals het adres, wat je mee moet nemen, vertrek en aankomsttijd, het thema en nog veel meer.

Website
Wil je nog meer weten over het zomerkamp:  bekijk eens de foto’s van vorig jaar op https://media.shtvzomerkamp.nl. Met gebruikersnaam ‘2018’ en wachtwoord ‘waarissonny’ kom je binnen. Voor toegang tot andere jaren, mail gerust!

Extra informatie voor ouders/verzorgers
Het zomerkamp kost net als vorig jaar €150,- en hiervan dient het inschrijfgeld (€50,-) binnen 31 dagen na aanmelding te worden overgemaakt op NL17 KNAB 0720495229, onder vermelding van Zomerkamp 2019 + naam deelnemer. Het restbedrag dient uiterlijk twee maanden voor het begin van het kamp zijn overgemaakt.

De volledige leidinggroep van het kamp bestaat uit vrijwilligers. Allen hebben meer dan ruime ervaring in het organiseren en leiden van vakantieweken voor kinderen en jongeren van groot tot klein. Veiligheid en persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer staan hoog in ons vaandel en sinds afgelopen jaar gaat er behalve een tandarts ook een arts mee op kamp. 

Heeft u vragen over hoe het er op het kamp aan toegaat, bijvoorbeeld over praktische zaken als hygiëne, eten, drinken en slapen; over veiligheid; over contacten met thuis; over hoe we omgaan met grote en kleine problemen? Stel ze gerust! Onze ervaring leert dat er voor elke vraag of drempel wel een oplossing te vinden is.

Vragen kan op de club: Rik, Claudia, Ricki & Joëlle weten alles van het kamp en ook de deelnemers van afgelopen jaren weten hoe het er aan toe gaat. U kunt ook bellen met Sietse Luk via 06-51271701) of hem per mail bereiken via sietseluk@gmail.com