Zomercompetitie

Om weer meer gewend te raken aan wekelijks schaken op de club organiseren we op de donderdagen 1 juli tot en met 26 augustus een zomercompetitie in drie blokken met elk een eigen speeltempo. Er wordt in een vast ritme van formule gewisseld, zodat iedereen mee kan doen, ook als men tussendoor op vakantie gaat.

Elk blok bestaat uit drie speelrondes met kort speeltempo, variërend van snelschaken tot rapid; het aantal te spelen partijen wordt navenant aangepast. Deelnemers aan ten minste twee van de drie toernooien van een blok tellen mee voor de eindstand en spelen mee voor een prijs.

De speeltempi zijn 3 min.p.p.p.p. + 2 sec. per zet (modern snelschaken), 10 min.p.p.p.p. (klassiek snelschaken) en 15 min.p.p.p.p. + 5 sec. per zet (rapid). Zie de kalender voor het speelschema.

Deelnemers wordt verzocht om 20.00 uur aanwezig te zijn in verband met indeling voor de eerste ronde. Aanmelden vooraf is niet nodig, tenzij men verwacht later dan 20.00 uur aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen dat melden bij André Wagner. Elk toernooi start uiterlijk om 20.15 uur en zal tot ongeveer 22.30 uur duren.

Tussen de rondes wordt iets meer tijd genomen om iedereen in de gelegenheid te stellen een consumptie te nemen, want we houden tot nadere aanpassingen nog steeds 1,5 meter afstand (ook in de opstelling van de tafels) en potentiële deelnemers wordt met klem verzocht om bij Covid-gerelateerde klachten niet mee te komen doen.