Welkom bij onze jeugdafdeling

Welkom op de webpagina’s van de jeugdafdeling van SHTV!! Onze jeugdafdeling bestaat uit circa 60 kinderen die elke donderdagavond (van 18.30 tot 19.45 uur in de Bosbeskapel, Bosbesstraat 5) samen trainen en partijen spelen.

De clubavond bestaat uit twee delen, een deel schaaktraining en een deel competitie. Bij de schaaktraining wordt er gebruik gemaakt van de Stappenmethode en de kinderen zijn in groepjes ingedeeld naar stapniveau. Voor de schakers die veel vooruitgang boeken is in juni het stappenexamen door de diplomaconsul van de Haagse Schaakbond.

Iedereen mag meedoen aan de competitie. Er worden groepen gemaakt van kinderen van ongeveer gelijke sterkte. Vier keer per jaar is er een prijsuitreiking.

De competitie wordt een paar keer per jaar afgewisseld met een snelschaaktoernooitje (bijvoorbeeld rond Sinterklaas en Kerst) en aan het eind van het seizoen is er ook een snelschaakkampioenschap.

Naast de clubavond kun je via de vereniging ook meedoen aan een heleboel schaaktoernooien. Dat is niet verplicht, maar deelname wordt wel gestimuleerd en het is gewoon heel leuk om mee te doen.

Je bent altijd welkom om een keer bij ons te komen kijken. Stuur wel eerst even een mailtje aan de jeugdleider.

Inschrijving als lid (Let op! Aanmeldingen die niet in overleg zijn gegaan met de jeugdleider worden niet in behandeling genomen.)

 

>>>Benieuwd naar andere schaakactiviteiten in Den Haag? Kijk dan op de site van de Haagse Schaakbond. <<<