Welkom

Welkom bij SHTV!

Deze gezellige Haagse schaakvereniging speelt elke donderdagavond in de Vruchtenbuurt. De club telt circa 100 leden, de jongste is 6 jaar, de oudste is over de 80 jaar. Het schaakniveau van de leden is van beginner tot en met ver gevorderd. SHTV staat overigens voluit voor Schaakcombinatie Haagse Toren Vogelwijk, wat verwijst naar de twee verenigingen die in 2006 fuseerden.

De bloeiende jeugdafdeling neemt ongeveer de helft van het ledental voor zijn rekening. De kinderen krijgen wekelijks schaaktraining (aan de hand van de stappenmethode) en spelen competitie.

Op de seniorenafdeling wordt om het clubkampioenschap gestreden via een 13-rondig Zwitsers toernooi. Daarnaast wordt er een aparte competitie (Zwart-Wit competitie) georganiseerd, met een flexibel speeltempo en waarbij men in beginsel zowel met wit als zwart tegen elkaar speelt. Ook is er een Bekercompetitie via de knock-out formule. Verdere afwisseling in het seizoen is er in de vorm van een rapidkampioenschap, een snelschaakkampioenschap en rond de jaarwisseling het traditionele Oliebollentoernooi. Het seizoen wordt afgesloten met het Open Kampioenschap van SHTV.

Er wordt in het seizoen 2017-2018 met één achttal meegedaan aan de competitie van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) en met drie achttallen aan de competitie van de Haagse Schaakbond (HSB). SHTV 1 speelt mee in de 3e klasse landelijk, SHTV 2 in de Promotieklasse, SHTV 3 in de eerste klasse en SHTV 4 in de derde klasse regionaal.

Naast de reguliere clubavond doen veel clubgenoten mee aan schaaktoernooien. En SHTV is zelf ook zeer actief in het (mede) organiseren van schaaktoernooien: kampioenschappen voor Haagse basisscholieren (zowel een individueel toernooi als een viertallentoernooi), een open rapidkampioenschap (als onderdeel van de Haagse Rapidcyclus), het Haags Weekendtoernooi en sinds 2014 het al eerder genoemde open kampioenschap.

Kortom, een leuke en actieve schaakvereniging voor schakers van alle leeftijden en speelsterkten!