Valse start derde team

De eerste ronde speelden we op maandag 15 oktober jl. in Naaldwijk tegen WSC 4. Dat team is weliswaar uit de eerste klasse gedegradeerd, maar gezien de ratings een te nemen horde voor ons team met titelaspiraties. SHTV 3 heeft dit seizoen een selectie van negen man. Het nadeel is dat je iemand moet teleurstellen als iedereen kan, maar de ervaring leert dat er altijd wel iemand niet kan. Zo ook in deze openingsronde, waarin we Jan van Delden en Olav van Leeuwen moesten missen. Gelukkig was Armin Segger bereid om in te vallen.

Jan Verheijen liep tegen een snelle nederlaag aan. Hij zag een vijandelijk paard zich op de zesde rij opofferen waarna verlies van de dame en verlies van de partij onvermijdelijk was. Armin Segger had een kwaliteit verloren, had nog wel wat tegenspel, maar moest tevreden zijn met het remiseaanbod van zijn tegenstander. Bij Geurt Jan v.d. Meiden ging het lang gelijk op, maar door wat slordigheden gingen eerst wat pionnen er af en daarna wat groter materiaal. Ed Olvers raakte in het middenspel even de kluts kwijt en verloor daardoor een stuk. Ed heeft nog lang doorgestreden, maar tevergeefs.

Zelf kwam ik moeizaam uit de opening, maar wist het initiatief over te nemen. Na wat stukruil kwam ik uiteindelijk een pion achter en had ook al behoorlijke achterstand in tijd. Met de dreiging van stukwinst, wist ik nog remise door zetherhaling af te dwingen. De stand was hiermee op 4-1 voor de tegenpartij gekomen en bij de andere drie borden gingen zeker geen drie punten worden binnengehaald. Achtereenvolgens werd er vrede getekend aan de borden van André Wagner, Piet Sikkes en Theo Bovenlander, waardoor de eindstand teleurstellend op 5½-2½ kwam.

WSC 4 (1660)             SHTV 3 (1735)            5½-2½
Jan Dekker (1772)           Ben Spierings (1759)         ½-½
Vincent Kuyvenhoven sr (1659)     Armin Segger (1857)          ½-½
Ronald van Etten (1648)        Theo Bovenlander (1765)        ½-½
Jan van Paassen (1749)        Ed Olvers (1735)           1-0
Dick Post (1586)           Piet Sikkes (1694)          ½-½
Jos Bruin (1670)           Jan Verheijen (1693)         1-0
Jordy Zuidgeest (1599)        Geurt Jan van der Meiden (1677)    1-0
Leen van Nieuwkerk (1598)       André Wagner (1702)          ½-½