Stappenexamens op een zomeravond

afbeelding van Olav

Op dinsdag 19-06 was het Stappenexamen avond. Van de 37 genodigden kwamen er 35 naar de Bosbeskapel getogen. Omdat een van de jeugdleden twee examens deed, werden door Louis Wulffers, de diploma consul van de HSB, 36 examens uitgedeeld.
Het stappenexamen is een soort bekroning op een seizoen lang leren in de les en opgaves maken in het stappenboek. De een heeft daar wat meer mee dan de ander, dus is het altijd afwachten hoe zo'n avond verloopt. De zaal moest eerst in orde gebracht worden en toen het zover was mochten de jeugdleden plaats nemen aan de tafels. Het gaat allemaal officieel, dus natuurlijk niet aan dezelfde tafel zitten met iemand die hetzelfde examen doet.
Er waren 4 opstapje 1 kandidaten, 11 kinderen deden stap 1 examen, 2 kinderen 1 plus, 14 kinderen stap 2, 3 stap 3 en 2 stap 4.
Na de uitleg van Louis gingen de kinderen rustig en geconcentreerd aan de slag. Een paar waren snel snel klaar, maar over het algemeen werd de beschikbare tijd goed benut.
Als een examen werd ingeleverd werd hij meteen nagekeken. Rik assisteerde bij het schrijven van de diploma's en het bijhouden van de resultaten.
Toen even na achten uiteindelijk ook de laatste kandidaat klaar was kon meester Ton alle kinderen en ouders binnen roepen voor de uitslag.
Helaas kregen 3 kandidaten te horen dat ze gezakt waren en dat ze het volgend seizoen opnieuw kunnen proberen.
Louis deelde de diploma's uit onder het toeziend oog van de trotse ouders en jeugdbegeleiders.
Er werden hoge cijfers behaald, 2 van de 4 opstapkinderen haalden een 10! Zeyd spande de kroon door zowel voor stap 1 als voor stap 2 een 10 te halen!
Met de net behaalde diploma's nog allemaal op de foto kon iedereen even na half 9 weer tevreden richting huis.