Soms zit het tegen en soms zit het mee…..

Door wat laksheid van de teamleider van SHTV 4 is dit verslag wat later geplaatst dan gebruikelijk.

Na onze wat ongelukkige nederlaag tegen Schaakhuis moesten we in het nieuwe jaar op 16 januari aantreden tegen Novolty Destroyers 1. Een nieuwe vereniging die nog geen externe beker- of competitiewedstrijd had verloren. Maar omdat alles een eerste keer heeft, weet je het maar nooit.

Vooraf was het een beetje hectisch om een invaller te vinden. Uiteindelijk bleek Ricki Luk bereid om naast haar broertje te zitten en zo was het team weer compleet.  Voordeel was ook dat de jeugdige inbreng weer op volle sterkte was (3 spelers) en dat doet de oud-jeugdleider altijd goed.

Pim had zijn dag niet, verloor binnen 5 minuten en dus stonden we nog sneller dan de vorige keer 1-0 achter. Justus op bord 4 had ergens een klein ontwikkelingsachterstand opgelopen. Dit resulteerde in wat vervelende penningen en ook dit was vrij snel uit. 0-2

Enigszins gedemotiveerd zat ik achter mijn eigen bord te rotzooien en had ik mijn witte voordeel volledig weten weg te geven. Echter, mijn tegenstander maakte een fout door zijn dame in te laten sluiten en ja, dat was zelfs voor mij genoeg. 1-2

Na een rondje langs de borden constateerde ik dat een verrassing tegen het sterke Novolty Destroyers weinig kans van slagen had en in een vlaag van verstandsverbijstering beloofde ik zelfs een drankje voor alle teamleden als we deze wedstrijd nog zouden winnen.

Ricki en Thomas waren bijna tegelijk klaar. Ricki stond een stuk minder, maar door een miraculeuze zettenreeks was het plotseling remise. Iets wat niemand meer voor mogelijk had gehouden. Terwijl Thomas helaas gewoon een maatje te klein was voor zijn tegenstander en dus verloor. 1½-3½

Ja en wil je met zo’n stand nog punten pakken, dan mag je dus niets meer verliezen. Dat is eigenlijk logisch. Henk verraste vriend en vooral tegenstander door prima te winnen.

En toen werd het spannend in de Bosbes-arena. Wedstrijdleider Gert-Jan had ineens weer hoop en terecht. Lex en Franck stonden niet direct gewonnen, maar hadden zeker alle kans. Er werd tot de laatste minuut doorgespeeld en toen alle rook was opgetrokken en we de punten van de speelzaal boven (Franck) hadden opgeteld bij de punten van beneden (Lex) bleek er ineens 4½-3½ op het wedstrijdformulier te staan. Een keurige overwinning!

 

 SHTV 41249-Novelty Destroyers 116234½-3½ 
1Franck Melssen -Cristian Schmitt 1-0 
2Geurt Jan van der Meiden1646-Ronny Lange 1-0 
3Lex van der Meer1322-Mutlu Arpaci16951-0 
4Justus van Klaveren1283-Christian Gruss 0-1 
5Pim van der Meiden1302-Nicolas le Masson 0-1 
6Henk Bouma1296-Olivier Krikorian 1-0 
7Thomas Luk1083-Fausto Molinari15820-1 
8Ricki Luk814-Filippo Sidoti1591½-½