SHTV3 kampioen!

Op woensdag 3 april was de gezamenlijke slotronde van de 2e klasse van de HSB. Klasse 2A was ongemeen spannend. SHTV 3 stond na 6 speelronden met drie andere teams op een gedeelde eerste plaats. Op bordpunten stonden we bovenaan, maar de onderlinge verschillen waren erg klein. Op het programma stond het onderlinge duel tegen medekoploper RVC 2 en tegelijkertijd moesten de duels van WSC 4 (tegen RSC-Belgisch Park 2) en Rijswijk 3 (tegen Lierse 1) in de gaten worden gehouden. Ik was dan ook blij dat ik als teamleider deze avond mijn handen vrij had, doordat Evert Baak had aangeboden die taak over te nemen. Zodoende kon ik mij op mijn eigen partij concentreren.

De avond begon voorspoedig. RSC-Belgisch Park 2, dat theoretisch nog kon degraderen en mede afhankelijk was van het degradatieduel tussen DCSV 1 en Promotie 4, had een vliegende start en nam een 4-0 voorsprong. Daarmee was WSC 4 (dat slechts een half bordpunt achter ons stond) als concurrent al weggevallen. De aandacht verschoof daardoor naar Rijswijk 3, dat aan het begin van de avond twee en een half bordpunt achter ons stond.

Eerst maar even de balans opmaken in onze eigen wedstrijd die in ieder geval niet mocht worden verloren. Achtereenvolgens André Wagner, Geurt-Jan van der Meiden en Jan Verheijen brachten het team op een comfortabele 3-0 voorsprong. Piet Sikkes voegde een halfje toe aan de score door een toreneindspel met een pion minder remise te keepen. Ondertussen had Rijswijk al twee bordpunten verspeeld en was 4½-3½ winst voor ons al genoeg voor het kampioenschap en dat resultaat werd veilig gesteld door Theo Bovenlander!

Voor mij een goed moment om op te geven in een stelling met tegengestelde rokades, waarin de aanval van mijn tegenstander beduidend sneller werkte dan die van mij.

Olav van Leeuwen was onderweg een kwaliteit kwijtgeraakt en had weinig tijd, maar kreeg uiterst sportief remise aangeboden door zijn tegenstander.

Het slotakkoord was voor Ed Olvers, die eerder op de avond nog tevreden was met remise, maar nu een gewonnen toreneindspel ook tot winst voerde.

En zo heeft SHTV 3 de felbegeerde titel binnen gesleept. De punten werden binnen gesleept door de acht mannen van deze avond, maar ook Jan van Delden (SHTV 3 bestaat uit 9 spelers) en invallers Armin Segger, Hugo van der Laan en Kees van Gelder. Allemaal bedankt! En uiteraard ook dank aan Evert voor de coaching tijdens deze slotronde.

SHTV 3 (1721)             RVC 2 (1603)             6-2
Ben Spierings (1739)         Jacob Jan van Harten (1743)      0-1
Olav van Leeuwen (1850)        Rob van Drunick (1739)        ½-½
Theo Bovenlander (1775)        Sjaak van As (1596)          1-0
Ed Olvers (1731)           Adrie Goebertus (1576)        1-0
André Wagner (1721)          Thomas Kreitmair (1671)        1-0
Piet Sikkes (1671)          F. Zijlstra (1596)          ½-½
Geurt Jan van der Meiden (1669)    F. Al Patty (1479)          1-0
Jan Verheijen (1615)         Ben Hinkenkemper (1425)        1-0