SHTV met 2 E-teams naar NK in Naaldwijk

afbeelding van Olav

Zaterdag 10 februari waren drie teams van SHTV present bij het Jeugdclubkampioenschap voor C- en E-teams.
Onder leiding van André werden bij de E zeven ronden gespeeld. Inzet was om bij de eerste acht te komen van de twaalf aanwezige teams uit de Haagse en Rotterdamse bond.
Bij de C waren negen teams aanwezig die vijf ronden speelden.

De E1 met Robin, Jesper, Arvind en Finn begon degelijk met twee 4-0 overwinningen en twee gelijke spelen, o.a. tegen naaste HSB-concurrent Promotie.
In de 5e ronde moesten ze het opnemen tegen de ongeslagen koploper RSR Ivoren Toren, het team dat het toernooi met de volle punten zou gaan winnen.
In deze match had helaas alleen Robin antwoord tegen hun klasse en was de eerste nederlaag een feit (1-3). Het herstel volgde tegen Voorburg, waarna SHTV E1 als 3e de laatste ronde inging. Helaas volgde een zware indeling tegen de nummer 2, Messemaeker. In deze match wist alleen Jesper zijn partij winnend af te sluiten en omdat Robin zijn eerste nederlaag van het toernooi leed, ging de match met 3-1 verloren en eindigde SHTV E1 als 5e. Niet in de prijzen, wel geplaatst.

Voor de E2 -met Imran, Cas, MIrko, Tijmen en Novak (de laatste twee zijn eigenlijk nog G-categorie, maar al sterk genoeg om met de E mee te doen)- was het in de ogen van de jeugdleiders vooral belangrijk om ervaring op te doen op dit soort -sterk bezette- toernooien. Onze E2-spelers dachten hier heel anders over.
Hierbij verdient Imran een pluim, want hij wist het hele toernooi tegen de sterkste spelers van de teams steeds goed tegenspel te geven èn zijn goede humeur te bewaren.
Dit bood de andere drie de kans om een speciale prestatie neer te zetten: in ronde 2, 5 en 6 werden overwinningen behaald en ondanks een loting in de laatste ronde tegen de toernooiwinnaar, bleek dit voldoende voor een plaats op het NK in Naaldwijk.
Zet dus allemaal maar 26 mei op de kalender, want dan spelen we tegen de beste E-teams van Nederland (en daar horen wij bij!).

Ons C-team, onder leiding van captain Tobias, met Allard, Jesse en Boaz kwamen er achter dat het niveau op zo'n toernooi toch nog een stukje hoger ligt dan op onze club.
Het lukte ons niet een overwinning te behalen, hoewel we er de laatste ronde dichtbij waren met een overwinning van Allard, die na 92 genoteerde zetten werd binnengehaald en een remise van Boaz. Tobias kon zijn koning in een dame-eindspel helaas niet veilig houden, nadat al eerder de partij van Jesse verloren ging.
Toch hulde voor onze tieners en ik hoop jullie binnenkort weer allemaal terug te zien op de Grand Prix's om revanche te nemen!