SHTV 4 wint laatste wedstrijd en eindigt 2e

Eigenlijk stond alles vooraf aan het seizoen al vast in klasse 3A. Novolty Destroyers zou kampioen worden (veel te sterk team, maar in de derde klasse geplaatst als nieuw team) en SHTV 4 zou zich keurig handhaven. Dat het laatste zo makkelijk zou gaan was ook voor mij als teamleider wel een verrassing. Tuurlijk, er werd verloren van Schaakhuis (alles zat tegen) en Prometheus, maar voor de rest draaide de puntenfabriek keurig dit seizoen. 

Op 27 maart moesten we dan ook tegen DD8. Vooraf op papier leek het een zware wedstrijd te worden en de 4½-3½ overwinning lijkt nip, maar eigenlijk ging het allemaal vrij soepeltjes. Vooraf was er een teametentje georganiseerd door Pim. Waar naast bijna het volledige team ook supersub Rik, supporter Kees en André aanwezig waren. Het was erg gezellig en eigenlijk was het dat het hele seizoen. Er was rondom dit team nooit een klacht te horen (ook niet als die k* teamleider weer eens geen verslag had gemaakt) en de sfeer was gewoon op z'n Nederlands "gezellig".

Maar goed de wedstrijd tegen DD 8.

Lex verloor erg rap tegen Paul Koks. Helaas, maar Lex kan tevreden terug kijken op een sterk seizoen, waarbij vooral de overwinning tegen Novolty Destroyers een erg mooie en opvallende overwinning was.

De jeugd speelde 1-1. Thomas verloor (te snel), Justus won (ook te snel, maar vooruit). Beide waren op hoge borden gezet vanwege hun perfecte prestaties dit seizoen en mogen tevreden terug kijken op een mooi seizoen. Ook Ricki en Mitchell hebben de jeugdeer dit seizoen zeker hoog gehouden.

Pim was op bord 8 gezet. Na meerdere wanprestaties dit seizoen konden consequenties onmogelijk uitblijven. In de privésfeer werd zelfs over "minder Pim in SHTV 4" geroepen, maar dat ging toch iets te ver en dat was maar goed ook, want een keurige overwinning op ex-Haagse Toren speler Kees van Hulst was snel een feit.

Nu leek het op papier vrij spannend met een 2-2 stand. Maar eigenlijk waren de meeste punten bij de bar al verdeeld. Franck verloor door een flinke tijdsachterstand en een kwaliteit minder, Henk was een plusremise (werd remise) en Frans en Ard zouden de punten wel even binnen halen. Normaal gesproken zouden deze verwachtingen bij SHTV 4 dit seizoen nooit uitkomen, maar warempel. Er werden geen stukken meer weggegeven, geen stellingen meer verprutst in tijdnood en dus was de overwinning een feit.

Kortom, een overwinning uit de boekjes, geen onverwachte blunders of andere moeilijkheden. Een mooie overwinning om een goed seizoen mee af te sluiten!

Het was een eer om teamleider te mogen zijn van dit sterrenteam.

 

SHTV 41325-DD 81527-
1Franck Melssen-Maurice Westerhuis15130-1
2Frans Coers1582-Tom Vokurka16631-0
3Lex van der Meer1322-Paul Koks15000-1
4Justus van Klaveren1283-Hans Smallenbroek1-0
5Henk Bouma1296-Dimitri Karagantcheff1498½-½
6Thomas Luk1083-Niels Engelen14480-1
7Ard van der Zwart1407-Leen Spaans14941-0
8Pim van der Meiden1302-Kees van Hulst15761-0