Reglement interne competitie 2020-2021

Reglement interne competitie 2020-2021

Artikel 1
Alle leden van SHTV zijn bij aanvang van de competitie op grond van hun rating verdeeld over twee groepen. In groep A zijn de 22 hoogstgeplaatste leden op de KNSB-ratinglijst van augustus 2020 ingedeeld, alle overige leden zijn ingedeeld in groep B.

Artikel 2
In beide groepen worden de wekelijkse partijen zoveel mogelijk ingedeeld volgens het principe van het Zwitsers op rating.

Artikel 3
De puntentelling is afwijkend van de gebruikelijke. Een winstpartij levert de betreffende speler één punt op, een remise is nul punten waard en bij verlies wordt een punt in mindering gebracht. Een bye geldt als een remise (0).

Artikel 4
Een speler wordt pas in de stand opgenomen zodra deze een partij heeft gespeeld.

Artikel 5
a. Een speler in groep A die -5 punten bereikt degradeert in de daaropvolgende ronde naar groep B en begint daar opnieuw met nul punten.
b. Een speler in groep B die +5 punten bereikt promoveert in de daaropvolgende ronde naar groep A en begint daar opnieuw met nul punten.

Artikel 6
Het speeltempo bedraagt 1 uur en 30 minuten per persoon per partij plus 10 seconden per zet vanaf zet 1. Partijen van jeugdspelers hebben echter een speeltempo van 55 minuten per partij plus 10 seconden per zet.

Artikel 7
Degene die aan het einde van het seizoen minimaal 50% van het aantal speelavonden heeft deelgenomen en het hoogste aantal punten in groep A heeft staan is SHTV-kampioen 2020-2021.

Artikel 8
Een ieder die aan een speelronde deel wil nemen dient zich voor 19:55 uur op de betreffende speelavond aangemeld te hebben bij de wedstrijdleider intern of diens vervanger.
Bij te laat aanmelden kan niet gegarandeerd worden dat er een partij gespeeld kan worden.

Artikel 9
Een speler die eventueel een partij online (in plaats van fysiek) wenst te spelen dient dit voor 18:00 op de betreffende speelavond te melden bij de wedstrijdleider intern (wl-intern@schaakcombinatiehtv.nl).
Bij te laat aanmelden kan niet gegarandeerd worden dat er een partij gespeeld kan worden.