Jeugdspelers van SHTV op vele fronten actief

Op diverse fronten waren jeugdspelers van SHTV afgelopen weekend actief.

Het E-team (Huseyin, Rein, Ryoga, Sven) reisde naar De Bilt voor de finale van het Nederlands kampioenschap voor clubteams. De jongens hadden al een geweldige prestatie geleverd door zich te plaatsen voor dit toernooi: een plaatsje bij de achttien beste teams. We wisten van tevoren dat we het in de finale moeilijk zouden hebben, en dat bleek ook wel zo te zijn. De meeste teams bleken een of twee maatjes te groot. In de derde ronde tegen DBC een overwinning; in de zesde ronde tegen Op Eigen Wieken E2 een gelijkspel: tegen de andere teams kwamen we iets of veel tekort. Niet getreurd: de stemming bleef goed en we hadden met z’n allen (inclusief vader Steven, die zorgde voor het vervoer) een gezellige dag. Daarbij ook geholpen door het grote grasveld bij de speelzaal, waar naar hartenlust gerend en gevoetbald kon worden. We gaan het volgend jaar gewoon opnieuw proberen. Ryoga en Sven mogen weer meedoen met het E-team, Huseyin en Rein gaan het hopelijk proberen bij de D-jeugd.

In Utrecht was de derde ronde van de jeugdclubcompetitie voor C-teams. Het SHTV-team bestond hier uit Robin, Jesper, Shinsaku en Michael. In deze competitie spelen de teams twee lange matches op een dag. Tot nog toe had SHTV in iedere ronde een keertje gewonnen en een keertje gewonnen. En daarmee een mooie plaats in de middenmoot veroverd. Helaas lukte het deze keer niet de 50% te halen. De eerste match tegen SMB ging met 3-1 verloren, en tegen LSG was er een gelijkspel. In de tussenstand na drie rondes staat SHTV dertiende; een mooie uitgangspositie om in de laatste ronde (10 december) nog een sprongetje te maken!

En er deed een aantal SHTV’ers mee aan de grand prix, afgelopen zondag in Zoetermeer. Er staat een verslag met foto’s van André op de site van de HSB. Shinsaku haalde een mooie eerste plaats in groep B en nadert nu de topspelers. Ryoga doet nauwelijks voor hem onder, maar moest deze keer toch genoegen nemen met een derde plaats in groep C. In groep D hadden Michael en Rishit het zwaar, derde en vierde. Ze leren ervan! En nog veel meer successen: Taylor tweede in groep 3, Hasan tweede in groep 4, Huseyin derde in groep 6, Brandon eerste in groep 7, Tijn tweede in groep 9, Jo tweede in groep 12, Adam en Linde vierde en vijfde in groep 14, Kevser derde in groep 16. Bijna iedereen een prijs, en Adam en Linde nemen een volgende keer vast ook weer een beker mee naar huis. Fijn dat jullie allemaal hebben meegedaan!