Jeugdschakers voor het eerst weer bij elkaar

De foto’s bewijzen het … we zijn weer begonnen met onze jeugdafdeling. Weliswaar niet in de Bosbeskapel, dat is helaas nog niet mogelijk. Maar er was gelukkig een alternatieve locatie op het terrein van de scoutinggroep Brigitta Valentijn. Schaken is in principe een binnensport, maar even wat tafels en banken naar buiten sjouwen en het spel kan ook in de buitenlucht worden gespeeld. Als het een beetje aardig weer is, is het eigenlijk nog veel leuker. Zeker op een prachtige plek in de bossen aan de rand van Den Haag.

Helaas wist nog niet iedereen de weg te vinden naar de open plek in het bos. Maar de jeugdspelers die er waren gingen er vol enthousiasme tegenaan. Rik, Ton, Maarten en Olav hielpen hier en daar met onopgeloste problemen uit de stappenboeken. Maar na zoveel maanden onlineschaak waren toch de echte borden en stukken favoriet. Er hoefde nauwelijks iets georganiseerd te worden. Iedereen zocht zijn of haar favoriete tegenstander(s) uit voor een potje doorgeefschaak of voor een vier- of zeskampje. En wie er uiteindelijk winnaar werd was voor de eerste keer niet zo belangrijk.

Kortom, de eerste stap is gezet. We weten nog niet wanneer we weer terecht kunnen op onze eigen plek, hopelijk volgende week. Maar mocht dat niet lukken, dan hebben we een heel mooi alternatief, zolang het weer goed blijft.