Gezellige dag met 2 D-teams op JCK

afbeelding van Olav

In januari en februari zit de schaakkalender boordevol met toernooien, persoonlijke kampioenschappen, schoolteams en clubteams.

Op zaterdag 27-01 was het in Rotterdam de beurt aan de D-categorie (en A/B) teams om de degens te kruisen.

SHTV wist 2 teams op de been te krijgen en in onze mooie nieuwe clubshirts werd o.l.v. Rik en Olav naar Rotterdam getogen.

Thomas, Robin, Tuan en Indy vormden de D1. Boaz, Luke, Sijmen, Arvind en Zeyd de D2.

Iets over 10 werd begonnen met de eerste wedstrijd en nog wel tegen Promotie: de eerste tegen de tweede teams. Het bleef onbeslist, want zowel promotie D1 als SHTV D1 won met 4-0.

De D2 bleef het zwaar hebben en won uiteindelijk 1 wedstrijd. De D1 won de eerste 2 rondes met 4-0. Daarna volgde een bloedstollende match met topfavoriet Klim-Op. Tuan en Indy verloren vrij snel, maar Thomas kreeg overwicht en belandde in het eindspel met paard tegen 2 pionnen. Met beiden 7 seconden op de klok claimde de tegenstander en kwam er 2 minuten bij. Thomas ging door zijn vlag. Robin won tegen de sterke Alan Bakija een kwaliteit, maar toen ging de trucendoos open in tijdnood en verloor hij alsnog op tijd. In de ronde daarna werd weer verloren (van Spijkenisse), maar daarna werd er 2x gelijk gespeeld tegen RSR Ivoren Toren, waarbij Thomas de sterke Joaquin Aerts versloeg, en tegen Botwinnik, waarbij Robin en Indy voor de punten zorgden. In de laatste ronde werd tegen het broederteam van SHTV geloot en werd SHTV D1 gedeeld 3e met 8 matchpunten en 16 bordpunten. Op weerstandspunten werden we 5e en grepen 1 plek naast het NK.

Robin en Arvind werden de topscoorders.

We hebben onze prestatie van 2017 verbeterd (10e) en we hebben goede dingen laten zien en - het allerbelangrijkste- een heel gezellige dag gehad.

En we hadden absoluut de mooiste clubshirts!