Erik van der Raaf zwaar op de proef gesteld tijdens simultaan

Het was vooraf al duidelijk. Er zouden alleen maar enorm gemotiveerde tegenstanders naar de Bosbeskapel komen voor Erik van der Raaf, die als clubkampioen een simultaan af zou geven op de eerste clubavond. Naast dat de tegenstand tot de tanden toe gewapend klaar stond was er dus ook sprake van een ware overmacht. 

Erik begon zeer vlotjes (naar eigen zeggen met de verkeerde openingen en iets te langzaam) en pakte binnen 2 uur al vier volle punten tegen Maarten (klaar om 21:10), Martin (21:45), Bert (22:04) en Monique (22:15). Hierna kwam de eerste remise tegen Ton Bodaan (22:28) en een overwinning tegen Eric Alvares (22:40). Intussen was het bijna elf uur en waren er dus nog 8 partijen bezig.

Toch zou de rest in het laatste half uur volgen. Jan Verheijen (22:54) pakte een punt, maar Claudia (22:55) verloor. Van onze nieuwe leden won Roy (22:57) vervolgens en verloor Kawang (23:00). Nou ja, nieuwe leden... Roy was jaren geleden lid van Vogelijk en Kawang heeft al een paar clubavonden meegemaakt in het vorige seizoen. Kawang hield Erik lang in bedwang, maar intussen was het tempo dusdanig opgevoerd door Erik dat de eerste foutjes gemaakt werden. Ook op de volgende borden zouden vooral simpele tactische zetten het resultaat bepalen. 

Piet (23:01), beoogd voorzitter, kreeg een stuk cadeau en zodoende de partij, maar huidige voorzitter Ben (23:10) kreeg geen kans en moest zijn meerdere erkennen in Erik. Rob pakte om 23:12 remise en liet de intern wedstrijdleider in zijn eentje achter met Erik. De intern wedsrijdleider had zwaar geprofiteerd van meerdere kleine foutjes van Erik en stond zodoende een kwaliteit en een pion voor. Om 23:16 kon hij de laatste overwinning binnen halen, waarmee Erik op een verdienstelijke 9 uit 14 kwam.

Zelf was hij er niet tevreden mee, maar het blijft een vak apart zo'n simultaan, dat heeft de geschiedenis wel geleerd.