Een drukke week met veel online toernooitjes!

Er is weer veel online geschaakt door de jeugdspelers van SHTV. Allereerst was er donderdag 14 januari de tweede ronde van ons onderling toernooi. Iets minder deelnemers dan vorige week, maar er werd weer volop gestreden. In de open groep was Jesper deze keer de winnaar voor Luka en Arvind. In de promotieklasse won Wietse voor de tweede keer.

Daarnaast doet SHTV mee aan de Zuid Holland Jeugd Cup. Een hele leuke competitie met veel teams uit de Rotterdamse en Haagse regio. En met deelname van heel veel sterke jeugdschakers, vooral uit de regio Rotterdam. Er wordt gespeeld in vier poules. SHTV 1 mocht deze keer meedoen in poule A, maar dat bleek toch net iets te hoog gegrepen. Na een uur schaken konden we in de eindstand zien dat onze schakers als laatste waren geëindigd. Niet getreurd: we proberen het volgende keer weer in poule B, en we komen terug! STHV 2 speelt in poule C en weet zich daar voor de derde keer heel mooi te handhaven.

En ten slotte is er op zaterdag een kleine clubcompetitie die door jeugdleiders uit de NOSBO (noordelijke schaakbond) is opgezet. Met op het ogenblik een tiental teams uit alle delen van het land. We doen daar al een tijdje aan mee, maar tot nog toe steeds met twee of drie schakers. Afgelopen zaterdag was er voor het eerst een echt team van zes jeugdspelers. En de zes STHV’ers deden tot het laatst mee om de prijzen (zijnde eeuwige roem). Anderhalf uur fanatiek schaken en uiteindelijke een mooie tweede plaats.

Hopelijk blijft de motivatie om online te schaken. Schaken in een zaal op borden is natuurlijk leuker, maar dat zit er voorlopig even niet in. De diverse internettoernooitjes helpen om in vorm te blijven en nieuwe dingen te leren!