Basisschooltoernooi Individueel in Den Haag opnieuw groot succes

Op de eerste woensdagmiddag van maart, intussen als een bijna een traditie, werd in De Kameleon het BO toernooi gehouden voor de groepen 5,6,7 en 8. De organisatie was in handen van SHTV en de gemeente Den Haag. Het was rustig dit jaar met 11 deelnemers in groep 8, 12 in groep 7, 14 in groep 6 en 15 in groep 5. En er waren maar liefst 18 kinderen van de De La Reyschool!  Het lage aantal deelnemers mocht het plezier niet drukken en helemaal volgens planning verliepen de 7 rondes.

Door dit enthousiasme en het snelle indelen vloog de dag voorbij en konden we rond 16.30 beginnen aan de prijsuitreiking. In elke groep waren drie prijzen. Waarbij het soms heel spannend was.

In groep 5 was de winnaar met 100% Elliot van Bravenboer van de Catherina Amaliaschool. Lucas van Leeuwen verloor alleen van Elliot en wat terecht 2e. Thomas Alvares vocht zich keurig naar de ongedeelde 3e plek.  Onderin was het ook spannend. Zo had Sander Docquier wat moeite om er in te komen maar scoorde hij in de laatste 3 rondes 2,5 punt en had Melisa Sag een paar hele mooie stellingen die ze maar nipt verloor. Kortom spanning in de hele groep.

In groep 6 was het dringen in de top maar nadat alle rookwolken en onderlinge wedstrijden gespeeld waren stond de deelnemer die zich als laatste had aangemeld bovenaan. Namelijk Lorenzo Broeksteeg van de Christelijke Bassischool Leyenburg met 6 uit 7. Gevolgd door 2 meisjes namelijk Shani Moorman en Eline Eeken. Zij lieten de rest van de jongens achter zich.

Ook in groep 7 was er een absolute kampioen met 7 uit 7. Namelijk Nyuk Lyn Chung van de Montessori leidschenveen school. Net als zijn broertje in groep 5 wist Joël van Leeuwen ook 2e te worden in zijn groep. Hugo Zeemering won de laatste medaille.

In groep 8 was het erg druk in de top. En na afloop bleek ook nog dat er een fout zat in een van de laatste uitslagen. De nummer 1 en 2 hadden tegen elkaar gelijk gespeeld en kwamen dus beide op 6,5. Dit waren Timothy Oroh van de Parkiet en Chi Yun Chung van de Montessori leidschenveen school. De computer kijkt dan wie de meeste weerstandspunten heeft en dat was Timothy en dus mocht hij met de 1e prijs naar huis en Chi Yun met de zilveren medaille met gouden randje. De derde prijs ging naar Chris Looijenstijn van de Willem de Zwijgerschool. Tijdens de prijsuitreiking werd nog gezegd dat hij 5 punten had gehaald maar in de laatste ronde had hij eigenlijk verloren en kwam dus op 4 punten. Wel genoeg voor de 3e plaats. Maar ook Ozair Hamid was 3e. We sturen Ozair alsnog een medaille!

De organisatie kijkt tevreden terug op het toernooi en hoopt volgend jaar weer op meer dan 100 deelnemers!

Mocht u behoefte hebben aan de eindstand dan kunt u een mail sturen naar:  wl-extern@schaakcombinatiehtv.nl