Hoogland wint Open Kampioenschap

Mike Hoogland is winnaar geworden van het eerste Open Kampioenschap van SHTV. Na 7 ronden Zwitsers stond hij ongedeeld bovenaan in de eindstand met 6 punten (5 overwinningen en 2 byes). Daarmee won Mike een mooie beker en 100 euro.

In de slotronde heeft Mike gewonnen van medekoploper Armin Segger. Gert-Jan Willighagen probeerde nog langszij te komen, maar verloor in het eindspel van Timo Bottema, die daardoor als tweede eindigde met 5,5 punten. Hans Segers won van Twan van der Togt en eindigde met eveneens 5,5 punten als derde.

Jan Willem Le Grand viel met 5 punten net naast het podium en buiten de prijzen. Hij bleef met 4 overwinningen en 2 byes ongeslagen, maar de extra bye in ronde 6 vanwege werkverplichtingen leverde hem helaas een nul op.

Gert-Jan won met 5 punten de B-categorie (rating 1501 t/m 1800). Karl Baak en René Weerts behaalden ieder 4 punten en wonnen de overige prijzen in deze categorie.

In de C-categorie (rating 1201 t/m 1500) won de 11-jarige Justus van Klaveren de eerste prijs met 4 punten. De tweede prijs ging naar Mark Breton met 3,5 punten. Als derde eindigde Rob Dijkstra met 3 punten.

De winnaar van de D-categorie (t/m 1200) werd Scot Leite. Hij behaalde 2,5 punten.